Wij houden u in de 'Vooruitblik' op de hoogte van het laatste nieuws, de actualiteiten en veranderingen over de Omgevingswet.

Werkende ketens in de Omgevingswet

Op dinsdag 27 oktober 2020 organiseert het programma Aan de slag met de Omgevingswet de tweede online Inspiratiedag Implementatie Omgevingswet. Het thema dit keer: Werkende ketens in de Omgevingswet.

U bent van harte welkom om hier virtueel bij aanwezig te zijn. Het programma start om 11.00 uur en duurt tot 16.15 uur. Meld u aan voor de Inspiratiedag Implementatie Omgevingswet via het inschrijfformulier.

Wat kunt u verwachten?

We starten met twee webinars over de Omgevingswet en over het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Speciaal voor starters en degenen die een opfriscursus willen.

Daarna gaan we in een plenaire sessie in op de vraag wat er gebeurt in de regio om de ketens binnen de Omgevingswet werkend te krijgen. We doen dat door in gesprek te gaan met Regionale Implementatie Coaches (RIO's) en mensen uit de regio over hun ervaringen tot nu toe.

In het middagprogramma bieden we u vier sporen aan met sessies over leren, oefenen, doen en samenwerken. Tijdens de sessies is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Meer informatie

Kijk voor het volledige programma en het aanmeldformulier op de website van Aan de slag.

Verkiezing van de Aandeslag-Trofee 2020

Kent u een innovatief Omgevingswetproject of bent u daarin zelf actief? Meld het aan voor de verkiezing van de Aandeslag-Trofee 2020! Alle projecten van overheden en samenwerkingsverbanden kunnen meedingen. Aanmelden kan tot 1 november 2020.

Kijk snel op de pagina Aanmelden voor de Aandeslag-Trofee 2020 voor meer informatie over de criteria en de aanmeldprocedure en meld uw project aan.

Volg onze webinars

Om kennis over de Omgevingswet te delen met een brede groep geïnteresseerden organiseren het Programma Aan de slag met de Omgevingswet en de koepels van gemeenten, provincies en waterschappen een breed scala van (online) activiteiten, waaronder webinars.

U vindt alle webinars snel terug in onze Evenementenagenda. Of bekijk het overzicht van webinars per week.

Heeft u een webinar gemist? Op de website van Aan de slag vindt u per thema de opnames terug van webcolleges & webinars van de afgelopen tijd.

Kijk voor een actueel overzicht van onze webinars op onze website

Spreekuren

Voor diverse doelgroepen organiseren we online 'inloopspreekuren'. Bijvoorbeeld over toepasbare regels en de Registratie toepasbare regels of over aansluiten op het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) en de implementatie van lokale software.

Meer informatie over de spreekuren vindt u in onze Evenementenagenda. Of bekijk het weekoverzicht.

Provero Congres 2020

Op 23 november 2020 vindt het Provero Congres plaats. Het congres is voor iedereen die interesse heeft in de ruimtelijke ordening, milieu, bouw- en woningtoezicht, informatievoorziening, leefbaarheid en in de kansen die de Omgevingswet biedt. 

Meer informatie en een inschrijfformulier vindt u op de website van Provero.