Wij houden u in de 'Vooruitblik' op de hoogte van het laatste nieuws, de actualiteiten en veranderingen over de Omgevingswet.

Noteer alvast in uw agenda!

De volgende Inspiratiedag Implementatie Omgevingswet vindt plaats op 20 mei 2021. Hou onze website in de gaten voor meer informatie of meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Aankondiging Inspiratiedag 20 mei 2021
Provero congres 2021

Provero-congres in mei biedt workshops én masterclasses

Op 27 mei 2021 vindt het online Provero-congres plaats. Een jaarlijks evenement voor iedereen die interesse heeft in de ruimtelijke ordening, milieu, bouw- en woningtoezicht, informatievoorziening, leefbaarheid én in de kansen die de Omgevingswet biedt. Zeker als u werkt bij een gemeente, een provincie, het Rijk, een waterschap, een regionale uitvoeringsdienst, een veiligheidsregio of een adviesbureau. Dit jaar kent het congres naast de afwisselende workshops ook 2 master­classes van elk 3 uur. Laat u inspireren door sprekers die zich net als u zich maximaal aan het voorbereiden zijn op de Omgevingswet.

Democratiefestival

Democratiefestival: 3 en 4 september 2021

Democratie hoeft niet saai of uitsluitend Haags te zijn. Dat wil het Democratiefestival laten zien. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 september 2021 wordt Veur-Lent opnieuw de plek om met elkaar te praten, te debatteren en te leren over alles wat ons bindt en verdeelt. Om tot nieuwe inzichten te komen, om u te verwonderen en te laten verrassen. U kunt meer lezen op de website over het Democratiefestival en de aftermovie van vorig jaar terugkijken.

VVM

Dag van de Omgevingswet 2021

De jaarlijkse Dag van de Omgevingswet van de VVM, het kennis- en relatienetwerk voor milieuprofessionals, vindt dit jaar plaats op 14 oktober. Deze dag is speciaal gericht op professionals die actief zijn in het domein fysieke leefomgeving. Zodra er meer informatie is, leest u dat op de VVM-webpagina over de Dag van de Omgevingswet 2021.

Volg onze webinars

Om kennis over de Omgevingswet te delen met een brede groep geïnteresseerden organiseren het programma Aan de slag met de Omgevingswet en de koepels van gemeenten, provincies en waterschappen een breed scala van (online) activiteiten, waaronder webinars.

U vindt alle webinars snel terug in onze Evenementenagenda. Of bekijk het overzicht van webinars per week.

Heeft u een webinar gemist? Op de website van Aan de slag vindt u per thema de opnames terug van webcolleges & webinars van de afgelopen tijd.

Kijk voor een actueel overzicht van onze webinars op onze website

Spreekuur Omgevingswet

Elke dinsdag tussen 13.00 en 16.00 uur organiseert het programma Aan de slag met de Omgevingswet het Spreekuur Omgevingswet. U kunt dan al uw vragen over de implementatie van de Omgevingswet stellen aan experts van het programma.

In een aantal spreekuren organiseren we een of meer themagedeeltes. Hierin besteedt een expert aandacht aan een specifiek onderwerp. In de Evenementenagenda staat per week het onderwerp of thema aangegeven.

Bekijk het overzicht van geplande spreekuren Omgevingswet in onze Evenementenagenda. Of bekijk het weekoverzicht.

Spreekuren Omgevingswet 2021