Wij houden u in de 'Vooruitblik' op de hoogte van het laatste nieuws, de actualiteiten en veranderingen over de Omgevingswet.

Nieuwe versie Route 2022

De beoogde inwerkingtredingsdatum van de Omgevingswet is met een half jaar verplaatst naar 1 juli 2022. Dit geeft het Rijk, gemeenten, provincies, waterschappen en uitvoeringsorganisaties meer ruimte om de implementatie van de wet op een zorgvuldige en verantwoorde wijze af te ronden. Een nieuwe versie van de Route 2022, de gezamenlijke roadmap voor invoering Omgevingswet, laat de mijlpalen zien om dit doel te behalen.

Noteer alvast in uw agenda!

De volgende Inspiratiedag Implementatie Omgevingswet vindt plaats op 9 december 2021. Houd onze website in de gaten voor meer informatie of meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Save the date 9 december 2021 Inspiratiedag
Schakeldag 2021

Save the date: Schakeldag 2022 op 8 februari!

Er wordt al hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de komende Schakeldag. Deze staat gepland op dinsdag 8 februari 2022. Het thema van deze dag is Durven, beginnen, doen!. Met een gevarieerd programma, inhoudelijke workshops binnen verschillende themalijnen én natuurlijk voldoende netwerkmogelijkheden! Hopelijk volledig live, anders hybride of digitaal.

Via de website, www.schakeldagen.nl, houden we u op de hoogte van dit evenement.

De Schakeldag is een initiatief van Rijkswaterstaat en wordt samen met het programma Aan de slag met de Omgevingswet georganiseerd.

Volg onze webinars

Om kennis over de Omgevingswet te delen met een brede groep geïnteresseerden, organiseren het programma Aan de slag met de Omgevingswet en de koepels van gemeenten, provincies en waterschappen een breed scala van (online) activiteiten, waaronder webinars.

U vindt alle webinars snel terug in onze Evenementenagenda

Heeft u een webinar gemist? Op de website van Aan de slag vindt u per thema de opnames terug van webcolleges & webinars van de afgelopen tijd. Of gebruik de zoekfunctie om snel een webinar terug te vinden.

Kijk voor een actueel overzicht van onze webinars op onze website

Online bijeenkomst werkplaatsen en praktijkvoorbeelden

Meld u alvast aan voor de Online bijeenkomst Werkplaatsen en praktijkvoorbeelden Implementatie Omgevingswet op dinsdag 26 oktober! Deelnemers aan de werkplaatsen delen dan hun lessons learned rond implementatievraagstukken.

Aanmelden bijeenkomst werkplaatsen

Bijeenkomst Werkplaatsen 26 oktober 2021

Spreekuur Omgevingswet

Elke dinsdag tussen 13.00 en 14.30 uur organiseert het programma Aan de slag met de Omgevingswet het Spreekuur Omgevingswet. U kunt dan al uw vragen over de implementatie van de Omgevingswet stellen aan experts van het programma. Schuif gerust een keer aan. De setting is informeel en we helpen u graag op weg.

Bekijk het overzicht van geplande spreekuren Omgevingswet in onze Evenementenagenda.

Spreekuur Omgevingswet: elke dinsdag vanaf 13.00 uur