Wij houden u in de 'Vooruitblik' op de hoogte van het laatste nieuws, de actualiteiten en veranderingen over de Omgevingswet.

Lessons learned bijeenkomst over werkplaatsen 1 februari 2022
Portretfoto Eva Tannehill
Eva Tannehill, coördinator oefenen bij het programma Aan de slag

3e online bijeenkomst Lessons learned over werkplaatsen

Eva Tannehill, coördinator oefenen bij het programma Aan de slag:

'In 2022 zetten we vol in op het oefenen. De werkplaatsen zijn een belangrijke aanzet om de Omgevingswet praktisch toe te passen in uw eigen organisatie. De 3e bijeenkomst lessons learned werkplaatsen biedt vooral praktische handvatten van mensen die zelf hebben getest en geoefend in een werkplaats. U hoort dus uit de eerste hand wat zij geleerd hebben. Ook geven ze praktische tips hoe u het beste zelf kunt oefenen. En: er is nog ruimte voor werkplaatsen, dus geef u op voor een werkplaats!'

Meld u alvast aan voor de 3e online bijeenkomst Werkplaatsen Implementatie Omgevingswet op dinsdag 1 februari 2022! Deelnemers aan de werkplaatsen delen dan hun lessons learned rond implementatievraagstukken.

Meer informatie over het programma en aanmelding voor 3e bijeenkomst werkplaatsen

Schakeldag 8 maart 2022

Schakeldag 2022 op 8 maart 2022

De Schakeldag vindt dit keer online plaats. Het thema van dit jaar:

Durven, beginnen, doen!

Wat kunt u verwachten deze dag?

Een gevarieerd programma, met kennissessies, werksessies, talkshows én themapitches. Maar ook met een inspirerende keynote en luchtige Schakeldag-journaals.

Voor wie is de Schakeldag?

De Schakeldag is hét jaarlijkse moment voor uitvoerende medewerkers en beleidsmedewerkers werkzaam bij de overheid, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. Laat u bijpraten en kom in gesprek over alle actualiteiten rondom de huidige en nieuwe wet- en regelgeving over de fysieke leefomgeving. De Schakeldag is de uitgelezen kans om in één dag kennis op te doen. Ook zijn er veel online netwerkmogelijkheden!

Meld u alvast aan!

Het programma vindt naar verwachting plaats van 10.00 - 16.30 uur. Zodra het programma bekend is, zullen we dit zo snel mogelijk met de ingeschreven deelnemers delen. U kunt zich nu wel alvast aanmelden als deelnemer via het aanmeldformulier.

Meer informatie

Via de website, www.schakeldagen.nl, houden we u op de hoogte van dit evenement.

De Schakeldag is een initiatief van Rijkswaterstaat en wordt samen met het programma Aan de slag met de Omgevingswet georganiseerd.

Noteer alvast in uw agenda!

De volgende Inspiratiedag Implementatie Omgevingswet vindt plaats op 7 april 2022. Houd onze website in de gaten voor meer informatie of meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Noteer alvast in uw agenda - Inspiratiedag Implementatie Omgevingswet - 7 april 2022

Volg onze webinars

Om kennis over de Omgevingswet te delen met een brede groep geïnteresseerden, organiseren het programma Aan de slag met de Omgevingswet en de koepels van gemeenten, provincies en waterschappen een breed scala van (online) activiteiten, waaronder webinars.

U vindt alle webinars snel terug in onze Evenementenagenda

Heeft u een webinar gemist? Op de website van Aan de slag vindt u per thema de opnames terug van webcolleges & webinars van de afgelopen tijd. Of gebruik de zoekfunctie om snel een webinar terug te vinden.

Kijk voor een actueel overzicht van onze webinars op onze website

Spreekuur Omgevingswet

Elke dinsdag tussen 13.00 en 14.30 uur organiseert het programma Aan de slag met de Omgevingswet het Spreekuur Omgevingswet. U kunt dan al uw vragen over de implementatie van de Omgevingswet stellen aan experts van het programma. Schuif gerust een keer aan. De setting is informeel en we helpen u graag op weg.

Bekijk het overzicht van geplande spreekuren Omgevingswet in onze Evenementenagenda.

Spreekuur Omgevingswet: elke dinsdag vanaf 13.00 uur

Klikdemo's, werkplaatsen en functiegerichte sessies

Ook in 2022 zijn er weer nieuwe kansen om te oefenen en goed beslagen ten ijs te komen. We hebben verschillende smaken:

  • de klikdemo waarin we u meenemen in een eerste kennismaking met het nieuwe Omgevingsloket
  • de werkplaatsen met nieuwe data om u aan te melden
  • functiegerichte sessies die meer zijn toegespitst op uw behoeften. De nieuwe aanmeldlinks hiervoor komen binnenkort beschikbaar.

Houd onze website in de gaten en meld u aan via Ga nu oefenen met de Omgevingswet.

2022: nieuwe kansen om te oefenen

Aanmelden interbestuurlijke werkplaats

Met nog een half jaar te gaan, kunt u zich weer aanmelden voor deelname aan een werkplaats. Loopt u, samen met uw samenwerkingspartners, aan tegen een implementatievraagstuk? De experts van het programma helpen u graag op weg.

Meld u aan voor een interbestuurlijke werkplaats. 

Meer informatie? Kijk dan snel op Werkplaatsen implementatie Omgevingswet.